cover

Duettvägens samfällighetsförening

Tvättstugan

Föreningens gemensamma tvättstuga ligger på bottenvåningen av föreningslokalen på Duettvägen 77.


Det finns 4 st tvättmaskiner för normaltvätt i tvättstugan och en grovtvättmaskin.
Det finns två mindre och ett större torkskåp samt 2 st manglar. 
Du som har bokat grovtvättmaskinen har tillgång till det stora torkskåpet nr 3.

För att boka tvättstugan och komma in till tvättstugan använder du din nyckelbricka. Har du tappat bort din bricka ska du kontakta ansvarig för tvättstugan för att spärra din bricka omgående. (se fliken Kontakt).En ny bricka kan lösas ut mot en avgift på 350 kr.

När du ska öppna för att gå in, tilldelas du maskinernas nummer. Det står på displayen utanför tvättrummet. När du har bokat både grov och normaltvättmaskin står det endast att dörren till grovmaskinen är öppen. Du kan då ta dem två normala (nr 1 och 2) närmast grovtvättmaskinen samt tillgång till det stora torkskåpet nr 3 som tillhör grovtvätten. För normaltvätten finns ytterligare ett mindre torkskåp och en torkktumlare.

Då kan nästa person som har bokat normaltvätten samma tid, ta nr 3 och 4 (trots att det kan stå nr 1-2 på displayen) och få det ett av de mindre torkskåpen och en torktumlare närmast de maskinerna. Detta är ingen regel, utan mer ett råd för att det ska fungera så bra som möjligt utan irritation och med sunt förnuft.

Tänk på att alltid öppna via displayen utanför dörren för att komma in, på så sätt registreras det att du har kommit till din bokade tid. Om du hoppar över det och går in samtidigt med en annan person, kommer ditt pass att avbokas efter 30 minuter. Då kan någon annan kan boka upp passet, för systemet känner inte av att du har kommit.

Boende i området kan även boka tvättstuga via Internetbokningen.
För att logga in ange ert 5-siffriga lägenhetsnummer som användare och lösenord. Ditt lägenhetsnummer hittar du ovanför din ytterdörr på en liten metallbricka. Har du glömt ditt lösenord till internetbokningen, ta kontakt med ansvarig (se fliken kontakt)

Tänk på att byta till nytt lösenord så snart ni loggat in vilket görs under fliken inställningar. Behöver ni support hör av er till ansvarig för tvättstugan (se fliken Kontakt)

OBS! Tvättstugan är endast till för de boende på Duettvägen.

Och till sist, gör rent i maskinerna och runt omkring efter dig. Det är för allas trivsel!