cover

Duettvägens samfällighetsförening

Sopor/återvinning

Hushållssopor

Matavfallet slängs i de små molokarna (behållarna) och restavfallet i de stora. 

Vad är rest-avfall?
Det är det som blir kvar i din traditionella soppåse när du sorterat ut matavfall. Givetvis ska du  sortera tidningar, glas, metall, plast mm och lägga detta i återvinningen. Inte i restavfallsbehållaren.

För att kunna sortera behöver du papperspåsar och en påshållare. Dessa tillhandahålls utan kostnad. För dig som ännu inte hämtat detta, kan gå till vår gemensamma tvättstuga. På toaletten står det du behöver. Tag en grön hållare, en påse skruv och två buntar med påsar. 

Styrelsen kommer att ha koll på påsåtgången och kommer att rekvirera nya från SRV då det börjar ta slut. Det är ingen idé att plocka på sig extra. De är gratis och kommer att finnas att hämta då dina är slut.Det finns kärl (molokar) för matavfall och restavfall i närheten av parkeringen samt vid fotbollsplanen. 

Rengöring av sopkärlen/molokarna
Styrelsen har slutit avtal med "Miljöhuset i Stokholm AB" för rengöring av molokbehållarna. Alla molokar saneras kvartal 2 och 4 och matmolokarna tvättas en extra gång i juli.

Läs informationen i bifogad fil som du finner längst ned på sidan, vad gäller sortering.

Grovsopor

På Trångsunds Återvinningscentral på Storvretsvägen/Vretvägen kan du slänga dina grovsopor. Det är gratis för alla boende i Huddinge kommun. Tänk också på att som radhusägare ingår hämtning av kyl och frys i sopavgiften. Beställ hämtning på SRVs hemsida.

Trångsunds Återvinningscentral information via länken

Vid frågor gällande återvinningscentraler (t.ex om du behöver passerkort till återvinningscentralen), kontakta SRV återvinning:
Björkholmsvägen 16
Box 1173, 141 24 Huddinge
Telefon växel: 08-608 90 00
Fax: 08-608 90 15

Öppet (uppdaterat 170502)

Måndag-torsdag 13:00-19:00

Fredag-Söndag 9:00-16:00

Avvikelser kan förekomma. Gå in på SRV´s hemsida och kolla.

 

SRV återvinnings hemsida

Ladda ner bifogad fil:

Kalender

Filtrera
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter